Geschiedenis Automobielbedrijf Franke

Automobielbedrijf Franke werd in 1962 opgericht door Ben Franke sr. Al vanaf het begin specialiseerde het bedrijf zich in Italiaanse auto’s. Al snel werd Franke officieel Lancia-dealer en werd de garage het vaste adres voor dit speciale merk. Tevens was Automobielbedrijf Franke de eerste importeur in Nederland van Lamborghini, iets wat niet veel mensen meer weten.


Een vroege foto van de garage in de van Bleiswijkstraat.In vroeger tijden hadden autowerkplaatsen vaak ook een benzinepomp, zo ook Franke, hier te zien met een pomp van Shell.


Ben Franke sr. in opleiding bij Lamborghini. Hier aan het werk aan de befaamde twaalfcilinder.Een Lamborghini Miura wordt met een hijskraan in een restaurant geplaatst voor promotionele doeleinden.

Na vele jaren besloot Franke het officiële dealerschap op te geven, maar nog wel een Lancia service-garage te blijven. Na een kort verblijf in Wassenaar, waarin de garage in de van Bleiswijkstraat compleet werd opgeknapt, is het bedrijf nu weer terug op de oude stek. In 2012 heeft Ben Franke jr. de zaak overgenomen. Naast het werken en restaureren van Lancia’s en andere Italiaanse merken, is tegenwoordig ieder merk welkom in onze garage.